top of page
Evolved.jpg

N.R. Walker – Evolved

 

2068, az androidok szerves részét képezik az emberi életnek. A Nagy Testvér már nem csak az árnyékból figyel. Ott van minden egyes otthonban.

Lloyd Salternek komoly gondjai vannak a zajokkal, rendetlenséggel és kényelmetlenül érzi magát, ha emberekkel kell érintkeznie. Mikor az exe hozzávágja, hogy csak egy android lenne képes megfelelni az elvárásainak, Lloyd még a gondolatát is elutasítja. De két évvel és rengeteg önmarcangolással később, Lloyd már úgy gondolja, hogy talán igaza volt.

SATinc. a legnagyobb android gyártó vállalat Ausztráliában, többek között ők gyártják a Teljesen Élethű Egységeket, vagy más néven az A10 osztályt. A legutolsó modell a Synthetic Human Android UNit, vagy röviden SHAUN.

Shaun megfelel Lloyd minden szükségletének, tökéletesen összeillik vele mind szellemleg, mind testileg. De Llyodnak hamarosan rá kell, jönnie, hogy Shaun nem olyan, mint egy átlagos A10 android. Shaun, tanul, alkalmazkodik. Természetesen A SATinc-nél Shaun minden egyes lépést figyelik, hogy a programjának megfelelően működjön a kinti világban. Lloydnak meg kell találnia a módját, hogy Shaunt biztonságban tartsa.

Senki sem tudhat róla, hogy Shaun mennyire különleges. Sanki sem tudhat róla, hogy fejlődik.

SE Cover.jpg

Lily Mayne – Monstrous 01 - Soul Eater


Húsz évvel ezelőtt szörnyek lepték el a Földet, és ezzel egy új időszámítás vette kezdetét. Az élet minden területe felett a katonaság vette át az irányítást, az emberek zsúfolt és koszos városokban élnek a part mentén. Az Amerikai Egyesült Államok nagyrészét pedig úgy hívják, hogy a Puszta. Egy veszélyes hely törvényen-kívülieknek, tele szörnyekkel, akik magukénak tekintik a kihalt pusztaságot.

Az egyik közülük Wyn a Lélekfaló.

Háromévente feltűnik a semmiből, keresztülhalad az országon. Útja során véletlenszerűen embereket mészárol le. Szárazra szívja őket, míg nem marad más belőlük, mint puszta porhüvely.

Csupán hat hónapja szolgálok a hadseregben, de máris egy olyan csapatban találtam magam, aminek a feladata, hogy megkísérelje őt megállítani és elkapni. És amikor több száz társamat lemészárolta, de engem valamilyen oknál fogva életben hagyott, rá kellett jönnöm, hogy van valami bennem, ami felkeltette az érdeklődését.

De mégis micsoda? Hogy lehetséges, hogy egy huszonhárom éves déli srác, akinek nincs senkije és semmije a világon, képes volt felkelteni a figyelmét egy halálos szörnyetegnek, akinek szarvai, fekete ujjbegyei vannak, és arcát kabátjának csuklyája rejti el?

Edin.jpg

Lily Mayne - Monstrous 02 – Edin


Még kissrác voltam, amikor a szörnyek elárasztották a világot, és arra kényszerítették az emberiséget, hogy a partok mentén tömörüljenek, mocskos, zsúfolt, a katonaság által irányított városokba. Bevonultam abban a pillanatban, ahogy lehetségessé vált.

 Immár tizenkét éve vagyok a seregben, és ezt hegekkel, hiányzó testrésszel bizonyítani is tudom. Edzett katonaként, aki az ideje nagyrészét a Pusztában töltötte – ahol a szörnyek szabadon garázdálkodhatnak – úgy gondoltam, többé már semmi nem tud meglepni.

De az események arra kényszerítettek, hogy együtt kell dolgoznom egy hatalmas, idegesítő lila szörnnyel, aki a legrosszabbat és a legjobbat egyszerre hozza ki belőlem. Szükségem van a segítségére, és én utálom, ha bárkinek is a segítségére szorulok. De minél több időt töltök el vele, rá kell jönnöm, hogy sokkal többre van szükségem tőle. És talán ő is többet szeretne tőlem.

De én továbbra is katona vagyok. Kötelezettségeim vannak. És nem számít, mit érzek Edin iránt, mert nem lehetünk együtt. Túl veszélyes.

De ez nem akadályoz meg abban, hogy továbbra is akarjam őt.

Rycke.jpg

Lily Mayne - Monstrous 03 – The Rycke


Az élet a Pusztában fosztogatóként, ahol szörnyek garázdálkodnak, és a hadsereg leselkedik rád, pont olyan könnyű, mint amilyennek hangzik.

Hosszú ideje élek a Pusztában, és a félelem, ami áthatja testem minden egyes alkalommal, amikor el kell hagynom a táborunkat, sosem szűnik meg. Nem számít hány szörnnyel kerülsz szembe – és kell futnod az életedért –, sosem lesz könnyebb.

De amikor rátaláltam egy leláncolt és sérült szörnyre egy elhagyatott katonai bázison, képtelen voltam őt ott hagyni. A megjelenése a táborban, sokakban ellenérzést váltott ki. De egyszerűen nem tudott érdekelni, mert egy teljesen más oldalát ismerhettem meg, amikor végre megmutatta nekem ki is ő valójában, a fájdalom és egy elhúzódó trauma után.

De hiába a gyengéd természete, hamarosan rá kellet jönnöm miért akarják őt kétségbeesetten birtokolni. Miért akarja a katonaság, és a táborunk körül ólálkodó különös idegen, újra láncra verni és elválasztani tőlem.

Valami rejtőzik a bőre alatt. Valami, ami felforgatja az egész életemet, amit az évek alatt oly gondosan védelmeztem.

Van valami oka annak, hogy minden szörny retteg tőle.

Alice Winters.jpg

Alice Winters – VRC 01 – How to Vex a Vampire

 

Finn

Bejutni a kizárólag vámpírok alkotta nyomozó csoportba, egyszerű volt. Az bizonyult sokkal bonyolultabbnak, hogy kijöjjek az új társammal, aki egy ősöreg vámpír, és aki azzal fenyeget, hogy felfal. Eddig sosem volt ember tagja a csoportnak, és Marcus – vagy, ahogy én hívom Fogas McFoglakenni – nagyon szerette volna, hogy így is maradjon. Mogorva, indulatos és megfontolt, én viszont jól bánok a szavakkal, és tudom, hogy kedvel, akármennyire esküdözik is, hogy az ellenkezője igaz. De amiről még neki sincs semmi fogalma, hogy nem azért csatlakoztam a csapathoz, mert belefáradtam abba, hogy gyilkossági nyomozó legyek. Hanem azért, mert valaki üldöz engem. Már így is épp eleget elvettek tőlem, és attól félek, ha nem találok valakit, aki segít megállítani őt, akkor a végén mindet elveszítek, még az életemet is. Ő lett volna Marcus, de máris sokkal többet jelent nekem, már képtelen vagyok elképzelni az életem nélküle.

Marcus

Abban a pillanatban, amint ez az idegesítő kis ember átlépte a küszöböt, tudtam meg kell tőle szabadulnom. Sármos, és szinte mindenki azonnal megkedvelte őt, de nem érti, milyen kockázattal jár, hogy egy ember csatlakozott hozzánk. Ahogy egyre jobban megismertem ezt a makacs férfit, rá kellett jönnöm, talán nem is olyan naiv, mint amilyennek gondoltam. És meglehet, rá van szükségem, hogy megtanuljam, más is van az életben a munkán és a kutyámon kívül. Egy csoport, akiknek feltett szándéka, hogy tönkre tegye az emberek és vámpírok közötti szövetséget, és Finn az egyetlen, aki megmutathatja nekem, milyen erős is ez a szövetség, és hogy megéri megvédeni. Ahogy a helyzet egyre komolyabbra fordul, be kell ismernem, hogy bármit megtennék Finnért, mert ő az, aki újra fényt hozott az életembe. És ami a legfontosabb ő az ENYÉM.

VRC 02.jpg

Alice Winters - VRC 02 – How to Elude a Vampire


Finn

Mikor a vámpír, aki üldöz engem, küldött egy levelet, fel voltam rá készülve, hogy az életet, amit az általam választott a férfival felépítettünk, elnyeli a káosz. De ahogy teltek a napok, és semmi sem történt, egyre biztosabb lettem abban, hogy nem fogom hagyni ennek a szörnyetegnek, hogy ő irányítsa az életem. Marcussal eldöntöttük, hogy tovább lépünk. Nem hagyhatjuk, hogy a múltunk irányítson minket. És ha ebbe beletartozik, Marcus zaklatása és a detektív társaim idegesítése, akkor jobb lesz, ha gyorsan hozzászoknak, mert nem megyek sehova, még akkor, sem ha szeretnek arra emlékeztetni, hogy én vagyok az egyedüli ember a csak vámpírok alkotta nyomozó ügyosztályon. De Marcus azért szeret, aki vagyok, még akkor is, ha utálja a cuki beceneveket, amiket ráaggatok, mint például a McHaraplak. Az, hogy vele lehetek, több mint amiről valaha is álmodni mertem, még az utunkba kerülő megpróbáltatások ellenére sem bukik el abban, hogy mosolyt varázsoljon az arcomra.

Marcus

Mikor Finn csatlakozott a VRC-hez, nem gondoltam volna, hogy minden megváltozik. Most már ő a napom fénysugara, és nem tudom, hogyan tudnék létezni nélküle. Mielőtt megkezdhetnénk a közös életünket, a következő detektív megbízásunk egy folyóban megtalált holttesthez kapcsolódik, és hamarosan az eset közelebb kerül az otthonunkhoz, mit azt vártuk. Finn mellett akarok lenni, hogy megvédhessem, de közben Finn azért a szabadságért küzd, amire mindig is vágyott azután, hogy az élete nagyrészét félelemben töltötte. Amiben biztos vagyok, hogy Finn a jövőm, történjen bármi.

Galen.jpg

Jaclyn Osborne – Sons of the Fallen 01 – Galen


Simon csak egyet akart, hogy békességben vezethesse a régiség üzletét.

De talál egy régi, titokzatos dobozt, ami (lehet) elátkozott, majd az üzletbe betör a legszexibb férfi, akit valaha látott, és ellopja azt az ijesztő tárgyat. Ezek után démonok erednek a nyomába, és az egyetlen akiben megbízhat, a magas, izmos, katonai bakancsos tolvaj, aki azt állítja, hogy egy bukott angyal fia.

Galent arra ítélték, hogy megvédje az emberiséget a sötét erőktől. Dühvel van megátkozva, ezért lobbanékony, a napjait pedig azzal tölti, hogy démonokkal küzd, és megpróbálja nem megölni a hat testvérét, mikor már nagyon az idegeire mennek.

Az első szabálya pedig. Ne szeress bele senkibe. De találkozik Simonnal, a szeleburdi emberrel aki, túl sokat kérdez, és az ő balszerencséjére kész démon-mágnes. És miatta elkezdi megszegni a saját szabályát.

Mi lehet a dobozban, és a démonok miért akarják mindenáron? Egy dolog biztos… Simon búcsút mondhat az egyszerű kis életének.

Castor.jpg

Jaclyn Osborne - Sons of the Fallen 02 – Castor


Mikor Castort foglyul ejtették a démonok, és arra kényszerítették, hogy az életéért harcoljon, nem gondolta, hogy egy katanát lengető vízi sárkány fogja megmenteni. Arra pedig végképp nem számított, hogy a sárkány az ő végzet által elrendelt párja lesz.

A legrosszabb, hogy jelenleg semmi ideje nem volt romantikázni, amikor Lucifer fia éppen a seregét építette. Castor és a félvér angyal testvérei, minden erejükkel azon vannak, hogy megakadályozzák a világ végét. De a vonzalma Kyo iránt leküzdhetetlen, és a kapzsiság hordozójaként, sosem tudott semmit sem megvonni magától.

Az út Görögországba több szempontból is közelebb hozza egymáshoz Castort és Kyót, egyikük sem tud a lélektársi kötelék ellen küzdeni. De egy háborúval a láthatáron, és ellenséggel minden sarkon, képes megtörni egy ilyen kötelék?

bottom of page