top of page
Image by Roberto Nickson
  • Aurora

Random Könyves Booktag plusz muti a könyvtáradat

Szóval ezt a booktag-et még S.A. Locryn blogján láttam és úgy döntöttem megcsinálom én is. Valamint gondoltam megmutatom mely könyvek azok amiket kincsként őrzök :)


Random könyves booktag


1, Dobtál el valaha könyvet?

Nem hiszem :) nagyon vigyázok a könyveimre. Lehet, hogy volt olyan, amikor közel álltam hozzá, de akkor inkább letettem, és egy hétig a közelébe sem mentem, mint sem bántsam :) plusz nagyon sok e-bookot olvasok, akkor pedig a kindlem bánta volna.


2, A hosszabb vagy a rövidebb könyveket szereted?

Kedv kérdése. Ha éppen olyat szeretnék olvasni, amit teszem azt egy délután alatt ki lehet olvasni, akkor a rövidebb könyvek között válogatok. De ha valami hosszabb, nagyobb időszakot átölelő történetet szeretnék, akkor pedig a hosszabbak közül. De sosem ez határozta meg az olvasási választásaimat. A történet, ha megfog, akkor elolvasom, legyen 100 vagy éppen 1000 oldalas.


3, Ha nem tetszik egy könyv, abbahagyod vagy végigolvasod?

Ez is változó, de mindenképpen megpróbálom végig olvasni. Azt hiszem eddig összesen 2 könyv volt, amit nem tudtam befejezni. Az egyik Aleksandr Voinov – Special Forces sorozatának a második kötete a Mercenaries volt. Nekem túl sok volt a bántalmazó kapcsolat, az a rengeteg felesleges és végeláthatatlan szex jelenet. Megpróbáltam, mert maga a történet alapjában iszonyat jó, de nem tudtam végigolvasni. A másik Patricia Logan – Death and Destruction sorozatának nyolcadik kötete a Endings and Beginnings volt. Egyszerűen annyira nem működött a két főszereplő együtt, sem mint pár, sem mint partnerek, hogy nem tudtam befejezni.


4, Akkor hagyod abba az olvasást, amikor elfáradsz, vagy amikor egy fejezet végére érsz?

Ha nagyon magába szippant a történet, akkor amikor feltűnik, hogy már hajnali 1-2-3 van, és én még mindig olvasok. De nem szokott az problémát okozni, ha nem pont a fejezet végén hagyom abba, inkább arra figyelek, hogy ne megkezdett cselekmény vagy épp párbeszéd közben csukjam be a könyvet.


5, Hogyan rakod sorba a könyveidet?

Írók szerint csoportosítok :) azon belül pedig sorozatokat és az önálló regényeket is külön veszem.


6, Puha vagy keménykötésű könyv?

Mindkettő. Mint már említettem, nagyon vigyázok a könyveimre. Ezért nem viszem őket sehova általában minden megvásárolt papír alapú könyvemnek megvan az e-book változata, ezért azok mindig velem vannak a kindle-men. A drágaszágaim pedig biztonságban vannak a polcomon és ha úgy van kedvem akkor itthon olvasom őket.


7, Melyik az a könyv, amiből szívesen vennél képregényváltozatot?

Fú, nem is tudom, milyen hosszú lenne ez a lista. De szerintem majdnem mindegyikből. Jelenleg az abszolút kedvencem Lily Mayne – Monstrous sorozata, ha abból lenne képregény szerintem az elsők között lennék, aki beszerezné.


8, Online vagy könyvesboltban szeretsz jobban könyvet vásárolni?

Ha angol könyvet, akkor mindenképpen online. Ha magyar szerző, akkor bolt, nagyon szeretek könyvesboltokba járni.


9, Zenehallgatás közben vagy csöndben szeretsz jobban olvasni?

Ez is változó. Néha igénylem a háttérzajt, néha viszont csendben szeretek olvasni.


10, Ha lehetőséged lenne eltölteni egy teljes napot öt karakterrel, kiket választanál?

Csak ötöt… de megpróbálom

Ty és Zane - Abigail Roux Cut&Run sorozatából

Ethan és Jack - Tal Bauer The Executive Office sorozatából

Jack és Ethan ( igen megint ) – L.J. Hayward Death and Devil sorozatából

Dennis és Davis – S.A. Locryn Edinburgh Kék Fényei könyvéből

Tudom 6 lett de remélem maradhat :)Muti a könyvtárad :)


Abigail Roux és Madeleine Urban - Cut&Run és Sidewinder sorozata az első M/M könyv sorozat amit olvastam és amit beszereztem nyomtatott formában is.
Tal Bauer ő az az író, akinek ha megjelenik egy könyve akkor annak a polcomon van a helye :) jelenleg még két könyv érkezésére várok tőle. Valamint a Stars-t az író csoportjának egyik játéka során dedikált példányként nyertem ( életem egyik legjobb napja volt, mikor a postás megérkezett vele )Aleksandr Voinov Special Forces első kötete két részben. A második és harmadik kötete mint írtam nem az én világom, de ezt az első kötetet nagyon szeretem.
Charlie Cochet Four King Security sorozata és a THIRDS első rész ( Sajnos mikor megakartam venni a teljes sorozatot, pont akkor volt az írónőnek egy jogi vitája a kiadóval, és ideiglenesen lekerültek a könyvek mindenhonnan. Szerencsére ez mára megoldódott, szóval nemsokára csatlakozik a többi kötet is az elsőhöz. )
L.J. Hayward Death and the Devil sorozata. Megint egy nagy kedvenc :) Ethan és Jack a két főszereplő akikket még fentebb említettem, hogy szeretnék velük találkozni.
S.A. Locryn és a történetei is kivételes helyet foglalnak el a szívemben és a könyvespolcomon is természetesen.

A képregényeim :) a Hell & High Water egy speciális kemény kötésés kiadása és volt olyan szerencsém, hogy az írónő dedikálta is.

És egy kakukktojás, ezek a kötetek sosem jelentek meg forgalmazásban. A blogger döntött úgy, hogy akik szeretnék azok megvehetik a könyveket nyomtatott formában. Nagyon régen megvannak, és vérzett a szívem mikor Ayase abba hagyta a történetek folytatását, de a könyvek megmaradtak és azóta is kincsként őrzöm őket.

Ennyi lett volna ez a bejegyzés. Jó olvasást mindenkinek hozzá :)

207 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page