top of page
Image by Roberto Nickson
  • Aurora

Onley James - Necessary Evils 01 - Unhinged


Onley James – Necessary Evils (Szükséges Rossz) sorozata


Azt hiszem, ez az év olvasás szempontjából a „fedezzünk fel új dolgokat” jegyében fog eltelni. Mint korábban említettem, megbarátkoztam az mpreg témában íródott könyvekkel, és most egy kicsit sötétebb, véresebb könyvek felé vettem az irányt.

Onley James Neccesary Evils sorozatára akkor bukkantam, amikor olyan könyvek után kutattam, ahol a főszereplők egyike valamilyen módon „szörnynek” vannak elkönyvelve. Ez lehet testi vagy szellemi tulajdonság béli szörnyeteg-lét. Onley James sorozata az utóbbi kategóriába tartozik.


Adott egy multi milliárdos filantróp, Thomas Mulvaney, aki fiatal kora ellenére (a történet szerint alig végezte el az egyetemet, amikor belekezdett a terve megvalósításába) úgy dönt, annak szenteli életét, hogy bebizonyítja, a pszichopatákat lehet úgy kondicionálni, hogy a betegségükkel úgymond a közjót szolgálják. Ezért örökbe fogad hét gyermeket, akiket fiatal koruk ellenére már pszichopataként diagnosztizáltak. Adam, August, Atticus, az ikrek Asa és Avi, Archer és Aiden. (Thomas családjában hagyomány, hogy a gyerekek neve ugyan azzal a betűvel kezdődik.) Thomas célja azon felül, hogy bebizonyítsa, egy pszichopata képességeit lehet a jó cél érdekében használni, olyan esetek felkutatása és megoldása, ahol a törvény csődöt mondott. Mert egy szörnyeteget legjobban egy másik szörnyeteg tud legyőzni. Mire a fiúk felnőnek, mind sikeresek, a társadalom megbecsült tagjai lesznek, és senkinek sejtelme sincs, hogy a csillogó álarc mögött véreskezű gyilkosok rejtőznek.


1. Unhinged (Tébolyodott)

Adam Mulvaney. Ő volt az utolsó, aki Thomas örökbefogadott hat éves korában, legalábbis ezt a kort becsülték meg neki, amikor megtalálták őt egy romos házban egy radiátorhoz bilincselve. Az első találkozásuktól világos volt, hogy Adamnak helye van a családban. Adam már kiskorától kezdve a pszichopaták jellemző viselkedésmintáit mutatta, hazudott ha kellett, ha akart valamit, bevetett mindent, hogy megszerezze, kiszámította minden lépését. Nem mutatott érzelmeket, ha mások szenvedtek körülötte.

Noah Holt az egész életét arra tette fel, hogy megtalálja azt, aki megölte az apját. Senki sem tudja, hogy ki lehetett az, egyedül talán Noah, aki azon a tíz évvel azelőtti estén látta a fiút, aki kegyetlenül végezett az apjával. Tíz éven keresztül Noah a bosszúját tervezte, és mikor már ott állt, hogy meghúzza a ravaszt, kellett rájönnie, hogy a legnagyobb szörnyeteg nem az, aki megölte az apját, hanem a saját apja volt az. Noah bizonyos emlékeket az apjával kapcsolatban mélyen eltemetett magában.


Adam sosem gondolta volna, hogy az első gyilkosság, amit elkövetett tizenhat éves korában egyszer még visszaköszön rá. Egyetlen végzetes találkozás elég volt Adamnak, hogy az ő kifacsart elmebeteg módján magáénak tekintse Noah-t. Adamnak be kell bizonyítania Noah-nak, hogy amit ő és a testvérei tesznek az miért szükséges. Valamint segítenie kell abban, hogy Noah lezárhassa a múltat és ha ehhez az kell, hogy levadássza azokat, aki bántották azt, aki az övé, ezer örömmel megteszi.


Szerintem ez egy nagyon jó bevezető kötete volt a sorozatnak. Adam és Noah egy nagyon jó párost alkottak. Mindketten kellőképp sérültek voltak mentálisan, de mégis ketten együtt egy olyan egészet alkottak, amire azt mondom leszámítva a vért és a gyilkolás utáni vágyat, én is elfogadnék. Valamit imádtam Adam kifacsart humorát, és azt, ahogy a testvéreihez és később Noah-hoz kötődött. Nem mondom, a véresebb jeleneteket meg kellett szoknom, viszont sosem gondoltam volna azt, hogy egyszer azon fogok nagyon jól szórakozni, hogy miközben Adam és Atticus feldarabolja Atticus egyik áldozatát, mert a küldetés nem úgy végződött, mint azt Atticus eltervezte. Valamint az egyik kedvenc részem az, amikor Adam azt mondja Noah-nak, hogy „Talán szeretlek” Noha pedig válaszol, hogy „Talán én is”. A végére ez egy játék lesz köztük, sosem mondják ki, hogy szeretlek mindig ott van az a talán. És ez teszi igazán tökéletessé a kettejük kapcsolatát. Noah-nak el kell fogadnia, hogy Adam nem képes a szerelemre, legalább is arra, amit a normális emberek szerelemnek neveznek. Mégis Adam minden tettével azt bizonyítja, hogy az amit Noah iránt érez, több mint megszállottság.

427 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page