top of page
Image by Roberto Nickson
  • Aurora

MM Booktag

Sziasztok!

Hosszabb szünet után, hoztam neketek eg új booktag-et. Nemsokára új fodítások is érkeznek :) és szeretném megköszönni, a türelmeteket :)


Jó olvasást!1, Melyik volt az első MM könyv, amit valaha olvastál?


Az első MM könyv, vagy inkább novella, amit olvastam Karen Stivalitól a Tonight volt, kellett a bátorság még ehhez is, hogy neki merjek állni, mivel angolul addig egyáltalán nem olvastam, de azt hiszem sikeresen megadta a kezdő lökést, mert ezután nem volt megállás, és az óta sincs. És akkor szerintem nem meglepő, hogy ez lett az első mini novella, amit lemertem fordítani sok sok baráti unszolás után. Akinek pedig mindezért köszönettel tartozom, az Alysia, aki immár Devina Hart néven tevékenykedik. Az első olyan igazi igazi, könyv pedig Madeleine Urban és Abigail Roux-tól a Cut&Run volt. Azt hiszem, ezt a történetet senkinek sem kell bemutatnom, mindenki, aki MM témában olvas, valahol már hallott róla. Szinte már klasszikus.2, Melyik az az MM könyv, vagy sorozat amit a legtöbbszőr újra olvastál?


Fú itt nagyon sok van, de talán Tal Bauer – The Executive Office és Charlie Cochet – THIRDS sorozata fej-fej mellett haladva. Szerintem vannak olyan részei mindkét sorozatnak amiket kb. fejből tudok. Néha csak eszembe jut egy részlet, és azért olvasom el, vagy csak a kedvenc részeim miatt veszem elő újra a sorozatot. De pl. Lily Mayne szörnyes sorozata is kezd felzárkózni.3, Melyik az a könyv vagy sorozat, amit utálsz, de mindenki más szeret?


És itt most lehet, sokan meg fognak kövezni, de Sarina Bowen - Him sorozata, egyszerűen nem tudtam megszeretni, pedig próbáltam, olvastam angolul, majd belenéztem a magyarba is, de nem, nem tudtam a szívembe zárni az általa életre hívott karaktereket.
4, Egy könyv, amin sírtál.


Nagyon érzelgős típus vagyok, éppen ezért nagyon könnyen tudok könnyeket hullatni, egy-egy általam nagyon megkedvelt karakterért. Dexért rendszeresen, például mikor kiderül az igazság a szülei haláláról, de ugyan ez igaz Sloane háttértörténetére is. Tal Bauer – Stars című könyvét szerintem majdnem végig bőgtem, az egyik leg szívet facsaróbb könyve, azért nem a leg-leg mert azt szerintem a Whisper foglalja el.
5, Egy könyv, amiről azt hitted nem fog tetszeni, de végül imádtad?


Lily Mayne – Soul Eater. Hosszú hónapikig szemeztem a sorozattal. Minden olyan könyves csoport, amiben benne vagyok, ezzel a könyvvel volt tele, miután megjelent. Én pedig mivel még sosem olvastam „szörnyekről”, ezért kissé gyanakodva néztem. Hogy, hát jó, lehet talán majd egyszer. Aztán amikor eljött az a majd egyszer, hosszú idő után ez volt az a könyv, ami miatt képes voltam az alvás helyett az olvasást választani.6, Egy sorozat, amit soha nem fogsz befejezni.


Cordelia Kingsbridge – Seven of Spades sorozata ez egy öt kötetes, nyomozós, sorozatgyilkosos iromány. Az első kötetet imádtam, a második jó volt, de a harmadikat úgy fejeztem be, hogy én ezt nem vagyok hajlandó tovább olvasni. A két főszereplő ütnivaló párost alkotott. Az egyik mindenen is hisztizett, a másik mindent is elviselt. Aztán amikor belekeveredett a hisztis nyomozó exe a képbe, és egy megsértődés után a hisztis nyomozó nála köt ki. Akkor már igen csak lüktetett egy erecske a homlokomon.7, Téma, amit nem szeretsz olvasni.


Hát, általában véve a történelmi romantikus könyvek. Valamiért nem vagyok kibékülve velük. Nem kötnek le, nagyon ritka az, hogy egy történelmi romantikus könyv be tudjon magába szippantani. De erre is vannak persze kivételek. Pl Maz Maddox – Stallion Ride sorozata, ami a régi vadnyugaton játszódik, és mitológiai alakváltók a főszereplők. Az első kötetnek, egy kentaur a főszereplője.8, Egy sorozat, amit még be kell fejezned.


Sloane Kennedy – The Protectors, ezt a sorozatot még évekkel ezelőtt kezdtem el, de akkor valamiért nem éreztem úgy, hogy nekem való. Aztán nemrég neki álltam az írónő egy másik sorozatának és az annyira megtetszett, hogy úgy éreztem itt az idő újra neki ülni. Nem kis terjedelmű sorozat azt biztos, mert jelenleg 13 kötetnél tart és már előkészületben a 14. is. Elleszek, vele egy darabig azt hiszem.
9, Egy téma, amiről azt hitted nem tudnád szeretni, mégis megszeretted.


Az mpreg ( ahol a férfi esik teherbe ) típusú könyvek, sokáig nagyon idegenkedtem tőle. Nem azt mondom, hogy mindent is elolvasok ebben a témában de Alessandra Hazard – Wrong Alpha sorozatának sikerült elérnie nálam azt, hogy valamilyen szinten, de megszeressem ezt a témát.

10, Egy író, akinek nem szereted az írásait.


Itt meg kell említenem újra Sarina Bowent, több könyvét is olvastam a Himen kívül és mindig nagyon nehezen jutottam a végükre. Az írónő kétség kívül nagyon jól ír, csak nekem valamiért nem jön be a stílusa. Valamint Aleksandr Voinov is azok közé az írók közé tartozik, akinek elolvastam pár könyvét ( a frissen megjelenteket viszont már nem ) de sosem tudtam annyira megszeretni, hogy újra olvassam az írásait.
+1, Egy könyv, ami nem felkapott, de szerinted mindenkinek olvasnia kellene.


Alice Winters – The Last text. A történet arról, szól, hogyan dolgozzuk fel a szerettünk elvesztését, és nyissunk újra a szerelem felé. Daniel évekkel ezelőtt elvesztette a szerelmét. Elengedni viszont az óta is képtelen. Minden évben a párja születésnapján küld neki egy sms-t. Viszont a legutolsó alkalomkor választ is kap rá. Innen indul a maga a könyv is. Egy iszonyat szívbe markoló de a végletekig romantikus könyv. Alice Winers inkább a humorosabb könyveiről híres, itt viszont egy nagyon mély és érzelmes oldalát mutatja meg az olvasóinak.
+2, Egy könyv aminek rossz az olvasói értékelése, de neked mégis nagyon tetszett?


Hát ez az a kérdés, amin rengeteget gondolkoztam, hogy mit kellene választanom. Végig nézve az olvasási listámon nincs olyan, hogy nagyon rossz értékelés. Szóval kiválasztottam azt, aminél a legtöbb negatív kritikát olvastam. Heidi Cullinan – Love Lessons, egy nagyon kis cuki romantikus történet, egy kisvárosból frissen kiszabadult az egyetemet éppen megkezdő fiú és az egyetem egyik legmenőbb tanulójának a története. Sokak szerint túl egyszerű és semmi nagyvolumenű nem történik a könyvben. Amivel egyet értek, de néha kellenek az ilyen történetek is. Amikor csak élvezi az ember, ahogy két lélek egymásra talál.
+3, Melyik könyv a legnagyobb kedvenced ebben a témában?


Utálom ezt a kérést, annyi könyv van, amire azt tudom mondani, hogy a legnagyobb kedvencem. Mindegyik valami más miatt, lehet, hogy pont azért lett a legnagyobb kedvencem, mert akkor fejeztem be és annyira a hatása alá kerültem. Szóval ha most a jelenlegi olvasási listámról kellene választanom legnagyobb kedvencet akkor az S.E Harmon – The Spectral Files sorozata lenne. Egy FBI nyomozó, aki látja a szellemeket, kell ennél jobb történet alap? Eredetileg egy, egy kötetes történet
373 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page